Stroomversnellers

De overgang van offline naar online werken heeft een grote impact op campagneorganisaties en actiegroepen. Want ondanks alle vernuftige communicatietechnologieën vergt óók online een vergadering voorzitten, of een training of groepsproces begeleiden (dit noemen we faciliteren), de nodige skills en ervaring.

Goede facilitatie is belangrijk wanneer je in je groep iets wilt bespreken, maar niet iedereen zich even comfortabel voelt bij online samenkomen. Wanneer je plannen voor de toekomst wil maken, maar er bepaalde dynamieken aanwezig zijn die voor een onveilige sfeer zorgen. Of wanneer je als groep beslissingen wilt nemen, maar het niet lukt om iedereen actief en betrokken te houden.

Kortom, een goede facilitator kan er voor zorgen dat online groepsprocessen beter, fijner en ‘productiever’ verlopen. Om daar kennis en ervaring over op te doen (en uit te wisselen), hebben wij deze workshop ontwikkeld.

Deze workshop is voor..

  • iedereen die bijdraagt aan ecologische en sociale rechtvaardigheid in de maatschappij,
  • online vergaderingen, bijeenkomsten of trainingen faciliteert,
  • en wil leren over hoe dit te verbeteren.

In deze workshop leer je:

  • Hoe je een veilige sfeer creëert in een online omgeving
  • Hoe je d.m.v. interactie de groep enthousiast en betrokken houdt
  • Waar je aan kunt denken op het gebied van toegankelijkheid

[In deze workshop behandelen we een paar technische tips die je kunnen helpen om een goede online bijeenkomst te organiseren, maar we focussen vooral op het menselijke aspect. Wil je meer weten over praktische en technische tips, dan verwijzen we je graag door naar een aantal links die we hebben genoemd in deze blogpost of naar Youtube, dat vol staat met handige ‘how to’ video’s.]

Waar, wanneer en wat kost het?

De workshop

De workshop bestaat uit twee delen:
1. Vooraf ontvang je een e-mail met 3 korte video’s waarin je meer leert over de belangrijkste kenmerken van goede facilitatie.
2. Tijdens de workshop gaan we 2 uur in kleine groepjes oefenen met verschillende stijlen en tools. 

Data en tijden

We organiseren deze workshop op twee momenten:
Zaterdag 20 juni van 12:00 – 14:00 uur

Deze workshop is alleen voor vrouwen, trans, en niet-binaire personen, max. 15 personen.

Zaterdag 4 juli van 12:00 – 14:00 uur
Open voor iedereen, ook max 15 personen.

Kosten

De workshop wordt gegeven op basis van ‘sliding scale’. Je bepaald zelf wat je bijdraagt aan de hand van jouw situatie en capaciteit. 

Bijdrage van €10,- (minimale bijdrage)
Met dit bedrag draag je voor 50% bij aan de kosten die wij maken om de workshop te organiseren.

Bijdrage van €20,-
Met dit bedrag draag je voor 100% bij aan de kosten die wij maken om de workshop te organiseren.

Bijdrage van €30,-
Met dit bedrag draag je voor 100% bij aan de kosten die wij maken om de workshop te organiseren én maak je het mogelijk voor deelnemers met een kleiner budget om deel te nemen.

Bijdrage van € 50,-  (suggestie voor deelnemers werkzaam bij een NGO)
Met dit bedrag draag je voor 100% bij aan de kosten die wij maken om de workshop te organiseren, én draag je bij aan de kosten die wij als organisatie maken voor het (door)ontwikkelen van dit soort workshops. Zo kunnen steeds meer mensen uit grassroot bewegingen zichzelf en elkaar ontwikkelen. 

We willen deze workshop zo toegankelijk mogelijk maken, dus is de donatie een drempel voor je om deel te nemen, neem dan even contact met ons op!

Aanmelden

Je kunt je hieronder aanmelden. Je krijgt verdere info dan vanzelf in je inbox. Pas na je donatie is je aanmelding compleet.

Heb je vragen? Mail naar eva (at) stroomversnellers.org