Stroomversnellers

De overgang van offline naar online werken heeft een grote impact op campagneorganisaties en actiegroepen. Want ondanks alle vernuftige communicatietechnologieën vergt óók online een vergadering voorzitten, of een training of groepsproces begeleiden (dit noemen we faciliteren), de nodige skills en ervaring.

Goede facilitatie is belangrijk wanneer je in je groep iets wilt bespreken, maar niet iedereen zich even comfortabel voelt bij online samenkomen. Wanneer je plannen voor de toekomst wil maken, maar er bepaalde dynamieken aanwezig zijn die voor een onveilige sfeer zorgen. Of wanneer je als groep beslissingen wilt nemen, maar het niet lukt om iedereen actief en betrokken te houden.

Kortom, een goede facilitator kan er voor zorgen dat online groepsprocessen beter, fijner en ‘productiever’ verlopen. Om daar kennis en ervaring over op te doen (en uit te wisselen), hebben wij deze workshop ontwikkeld.

Deze workshop is voor..

  • iedereen die bijdraagt aan ecologische en sociale rechtvaardigheid in de maatschappij,
  • online vergaderingen, bijeenkomsten of trainingen faciliteert,
  • en wil leren over hoe dit te verbeteren.

In deze workshop leer je:

  • Hoe je een veilige sfeer creëert in een online omgeving
  • Hoe je d.m.v. interactie de groep enthousiast en betrokken houdt
  • Waar je aan kunt denken op het gebied van toegankelijkheid

[In deze workshop behandelen we een paar technische tips die je kunnen helpen om een goede online bijeenkomst te organiseren, maar we focussen vooral op het menselijke aspect. Wil je meer weten over praktische en technische tips, dan verwijzen we je graag door naar een aantal links die we hebben genoemd in deze blogpost of naar Youtube, dat vol staat met handige ‘how to’ video’s.]

Waar, wanneer en wat kost het?

De workshop

De workshop bestaat uit twee delen:
1. Vooraf ontvang je een e-mail met 3 korte video’s waarin je meer leert over de belangrijkste kenmerken van goede facilitatie.
2. Tijdens de workshop gaan we 2 uur in kleine groepjes oefenen met verschillende stijlen en tools. 

Kosten

De workshop wordt gegeven op basis van ‘sliding scale’. Je bepaald zelf wat je bijdraagt aan de hand van jouw situatie en capaciteit ( €0 – €50)

Aanmelden wachtlijst

Wil je een seintje krijgen als we weer een workshop online faciliteren organiseren? Meld je hieronder aan. Bij voldoende aanmeldingen prikken we een nieuwe datum.

Heb je vragen? Mail naar eva (at) stroomversnellers.org