Train-de-trainer

Leer zelf om beter trainingen te geven en groepen te faciliteren tijdens een train-de-trainer-weekend. Hier leer je de basiskneepjes van het trainen en faciliteren van mensen die actief zijn in sociale bewegingen. Hierna kan je zelf workshops geven waarmee je jouw beweging sterker maakt. Zodat jouw groep de verandering kan realiseren waar jullie voor staan! Als je dat wilt begeleiden we je na de training om je lessen in de praktijk te brengen.

De training is zowel interessant voor beginnende trainers, als meer ervaren trainers die willen bijleren over training geven in de context van sociale bewegingen. Wij geven trainingen vanuit de overtuiging dat de ervaringen die mensen meebrengen een belangrijke bouwsteen zijn om dieper te leren. We plaatsen de behoeften, kennis, ervaringen en dynamieken in de groep centraal en nodigen deelnemers uit om deze om te zetten in lessen die ze buiten de training kunnen toepassen. Door actieve werkvormen die uiteenlopende manieren van leren uitnodigen, komen deelnemers tot nieuwe inzichten en nieuwe vragen die ze zich nog lang herinneren. En aanzet tot actie en verandering. Directe educatie noemen we dat.

De training is daarnaast ook nuttig voor mensen die vaak bijeenkomsten en workshops voorzitten. Veel trainings-vaardigheden die je leert, zul je ook als voorzitter of facilitator goed kunnen gebruiken. We focussen echter vooral op het begeleiden van leerprocessen, en niet op het begeleiden van besluitvorming.

Als jij wilt leren om (betere) trainingen en workshops te geven binnen sociale bewegingen kun je kiezen uit het volgende aanbod:

• Jaarlijkse weekend training voor trainers in sociale bewegingen

• Meerdaagse 'train de trainer' op maat voor een organisatie of beweging

• Coaching trainers in sociale bewegingen

• Opleidingsplek trainer bij stroomversnellers (klein aantal plekken per jaar)