Stroomversnellers

Wil je met je team werken aan een nieuwe of verbeterde strategie achter je campagne of organisatie? Onze trainers hebben veel ervaring met strategie ontwikkeling en kunnen met je meedenken en tips en adviezen geven. We kunnen  daarbij een ontwerpproces doorlopen  waarin je stap voor stap een nieuwe strategie ontwikkelt. 

Voor ons is strategie de basis voor elke succesvolle organisatie en campagne. Onze ervaring is dat een strategie die is ontworpen in samenspraak met alle betrokken actievoerders, de meeste kans van slagen heeft. Want alleen op die manier weet je zeker dat een strategie begrepen en gedragen zal worden door iedereen die haar moet voeren. Dit betekent echter wel dat je je mede-actievoerders moet leren om strategische vaardigheden te gebruiken. 

Hoe de sessie strategie-ontwerp er precies uit gaan zien beslissen we samen op basis van de hoeveel tijd die je eraan kan besteden, hoeveel betrokkenen er zijn en of je enkel wilt brainstormen of een besluit over een concrete actie wilt nemen. Wat echter altijd centraal staat is het stellen van de juiste vragen: Wanneer is je actie een succes en wat is je einddoel? Welke bondgenoten en middelen heb je? Hoe ziet het politieke krachtenveld eruit en wat zijn daarin de de sterke en zwakke kanten van zowel je eigen organisatie, als die van je tegenstanders?  

Aan de hand van een aantal strategische gereedschappen zoals de bondgenotenboog, de ladder van engagement en een krachtenveldanalyse helpen we jouw organisatie om die vragen samen te beantwoorden en daaruit conclusies te trekken. Omdat strategie-

ontwerpen een creatief proces is, zorgen we met speloefeningen, energizers en pauzes voor een sfeer waarin ieders strategische denkvermogen maximaal benut wordt.