Stroomversnellers

Wanneer mensen samenwerken kan er conflict ontstaan. 
Dit is ook niet zo vreemd, het zou wat zijn als we het altijd allemaal met elkaar eens zijn. De reacties op conflict lopen uiteen, van onderhuidse spanningen tot heftige uitbarstingen. Vaak wordt conflict uit de weg gegaan, of als negatief bestempeld. Conflict kan echter ook worden benaderd als een manier waarop de nood voor verandering zich kenbaar maakt.

Van wrijving naar glans

Het door conflicten heen navigeren kan leiden tot betere relaties, meer inclusieve en creatievere besluiten, en minder oppressieve ruimtes. Maar conflict kan ook allerlei dingen losmaken bij mensen, en kan je vragen om naar jezelf te kijken. Wij hopen op sociale bewegingen die van wrijving glans kunnen maken. Daarom bieden wij conflictbemiddeling aan.

Wij bieden volledig vertrouwelijk conflictbemiddeling aan, aan mensen die betrokken zijn in sociale en klimaatrechtvaardigheidsgroepen. We streven ernaar te bemiddelen met een bewustzijn van macht en identiteit, en proberen onze bemiddelingspraktijk zo anti-oppressief mogelijk te maken. 

Voor jouw groep

Als jouw collectief, woongroep of actiegroep in een conflictsituatie verkeerd kan je een vertrouwelijk bemiddelingsproces starten. Het conflictbemiddelingsproces proberen we in vier weken af te ronden, en bestaat in ieder geval uit vertrouwelijke een-op-een gesprek met alle betrokken partijen en een bemiddelingsgesprek waar alle betrokkenen aan tafel zitten. Om begeleiding te krijgen verwachten we dat alle betrokkenen actief deel willen nemen en  tijd vrij maken.

Maak jij onderdeel uit van een groep die moeite heeft met het navigeren van een conflict? Neem dan contact met ons op via info (at) stroomversnellers.org

Conflict bemiddeling