'Train-de-trainer'-weekend voor sociale veranderaars

De aanmeldtermijn voor het Train-de-trainer-weekend is gesloten. Indien je een aanvraag hebt gedaan, hoor je uiterlijk 23 februari of je geselecteerd bent. Heb je in de tussentijd vragen? Neem gerust contact met ons op via t4t@stroomversnellers.org. We helpen je graag.


Tijdens dit trainingsweekend leer je de basiskneepjes van het trainen en faciliteren van groepen die actief zijn in sociale bewegingen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn:
 • de rol van de trainer of facilitator
 • de ervaringsgerichte leercyclus
 • inspelen op verschillende leerstijlen
 • werkvormen
 • het ontwerpen van trainingen
 • opbouwen van een zo veilig mogelijke groep waarin leren mogelijk wordt
 • groeps- en machtsdynamieken en hoe je daarop kunt reageren als trainer en facilitatorDirecte educatie
We werken vooral met directe educatie, ontwikkeld door 'Training for Change'. Directe educatie is een vorm van groepsleren waarbij de ervaringen van de deelnemers centraal staan en er aandacht is voor diversiteit en (het
verminderen van) machtsverschillen in de groep. De bedoeling is dat deze vorm van leren ons sterker maakt voor de strijd voor een betere wereld én deze betere wereld in het klein alvast een stapje dichterbij brengt.

De training is bedoeld voor mensen die:

● Actief zijn in één of meerdere sociale bewegingen;

● In hun beweging al faciliteren en/of trainingen en workshops geven, of dat willen gaan doen.

De training is zowel interessant voor beginnende trainers, als meer ervaren trainers die willen bijleren over directe educatie en de toepassing ervan in de context van sociale bewegingen.

De training is daarnaast ook nuttig voor mensen die vaak bijeenkomsten voorzitten. Veel trainersvaardigheden die je leert zal je ook als voorzitter of facilitator goed kunnen gebruiken. We focussen echter vooral op het begeleiden van leerprocessen, en niet op het begeleiden van besluitvorming.

Als je al eens een 'Training for Social Action Trainers van Trainers for Change' hebt gevolgd zul je misschien niet zo veel nieuws leren, maar wel een kans krijgen je kennis en vaardigheden te verdiepen
Het weekend vindt plaats van vrijdag 15 maart 18:00 tot en met zondag 17 maart 18:00 in Fort aan de Klop, in Utrecht.

 • We doen ons best de training zo toegankelijk mogelijk te maken. Hieronder vind je wat praktische informatie hierover. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen of specifieke verzoeken hebt rondom toegankelijkheid.
 • De locatie is ook bereikbaar met auto en OV en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 • De maaltijden zijn vegetarisch/veganistisch. We slapen in slaapzalen van verschillende groottes.
 • De voertaal van de training is Nederlands.


Nog vragen?
Mail ons op: t4t@stroomversnellers.org. We helpen je graag!