Stroomversnellers

De Stroomversnellers trainers hebben honderden mensen voorbereid op hun deelname aan massale burgerlijk ongehoorzame acties zoals voor Code Rood en Ende Gelande. Zonder die trainingen waren onze acties nooit zo succesvol geworden.

Code Rood

Ik mocht deelnemen aan een heel prettige workshop van de Stroomversnellers rondom ouderschap en activisme. Wat was dat fijn! De workshopleiders braken het ijs met humor en activiteiten wat ervoor zorgden dat de groep in een mum van tijd contact met elkaar had.

Marxisme Festival

Met de hulp van Stroomversnellers zijn we in korte tijd gegroeid als collectief op het gebied van samenwerking. De trainers van Stroomversnellers hebben onze aandacht gericht op datgene waar we eerder geen ruimte voor maakten, zoals onze interne dynamiek. Door aandachtig te luisteren en op maat advies, hebben de trainingen van Stroomversnellers ons een stap verder gebracht in effectief en duurzaam samenwerken. 

SMX Collective

De Stroomversnellers trainers hebben ons op heldere wijze door het proces van strategische keuzes geholpen. Ze had snel begrip van het krachtenveld waarin FairWork zich begeeft, en kon daadwerkelijk meedenken over onze doelstelling en strategie. Voor ons was de methode van krachtenveldanalyse vernieuwend en inzichtgevend.

Fairworks

Onlangs hebben we als studentenbeweging een training over besluitvorming gekregen. Dat was een leerzame dag waarbij we de vele verschillende kanten van faciliteren onder de loep hebben genomen. We hebben door de training beter leren inzien hoe besluitvormingsprocessen binnen onze eigen beweging verlopen en gereedschappen gekregen waarmee we onze vergaderingen kunnen verbeteren. Ook zijn we ons meer bewust geworden van interne machtsstructuren binnen onze eigen beweging en besteden we hier sindsdien meer aandacht aan. En dit alles werd ons bijgebracht op een speelse, interactieve manier waardoor het ondanks de grote hoeveelheid stof niet saai werd. Kortom, een geslaagde dag.

studentenbeweging Humanities Rally

Samen met stroomversneller hebben we veel workshops, panels en discussies van het 2.Dh5 Festival opgezet. Door de grote pool van ervaren, kritische en enthousiaste facilitatoren en gespreksleiders konden we voor de diverse thema’s van het festival bij de stroomversnellers terecht. Zo hebben we de kwaliteit van ons programma verbeterd en hebben we dialoog en discussie om kunnen zetten in praktische handvatten voor actie.

2.Dh5