Stroomversnellers

Nieuw in bewegingsland: conflictbemiddeling door Team Weerstand!

Ruzie in je groep? Wat nu?

Samen beter uit een conflict komen

Wanneer groepen mensen intensief samenwerken zullen er vroeg of laat conflicten ontstaan. Dit is niet erg, niet iedereen hoeft het altijd met elkaar eens te zijn. Soms zit een conflict echter zo diep dat het verdere samenwerking in de weg staat. De reacties op conflicten lopen uiteen; van onderhuidse spanningen tot heftige uitbarstingen. Vaak worden conflicten uit de weg gegaan, of als inherent negatief bestempeld. Conflicten kunnen echter ook beschouwd worden als een belangrijke manier waarop de nood voor verandering zichtbaar wordt.

Met aandacht door conflicten heen navigeren kan leiden tot betere relaties en inclusievere en creatievere besluiten. Ook kan het de (subtiele) vormen van onderdrukking tussen mensen helpen verminderen. Het ongemak dat conflicten veroorzaken kan je ertoe aanzetten om dieper op je eigen handelen en plek in de maatschappij te reflecteren. 

Wij denken dat sociale bewegingen door deze wrijving kunnen gaan glanzen. Daarom ondersteunen we jullie graag. Wij bieden geen oplossingen maar proberen de omstandigheden te creëren waarin een open gesprek plaatsvindt. 

Conflictbemiddeling Team Weerstand

Team Weerstand wordt ondersteund door Stroomversnellers. Wij zijn twee activisten, bijgestaan door een klein netwerk van activistische bemiddelaars, met ervaring in het bemiddelen van conflicten en meerdere  jaren ervaring met het organiseren van acties. We streven te bemiddelen met bewustzijn van machtsrelaties en gemarginaliseerde identiteiten. 

Wat bieden wij aan?

We bieden volledig vertrouwelijke conflictbemiddeling aan.Iedereen die strijdt  voor sociale en ecologische rechtvaardigheid is welkom om ons in te schakelen! Als jouw collectief, woongroep of actiegroep in een conflictsituatie verkeert waarbij wij kunnen helpen, starten we een mediationproces. Dit proces proberen we in vier weken af te ronden, en bestaat in ieder geval uit vertrouwelijke een-op-eengesprekken met alle betrokkenen en een bemiddelingsgesprek waarbij iedereen aan tafel zit. Om begeleiding te krijgen verwachten we dat alle betrokkenen actief deel willen nemen en tijd vrijmaken.

Kunnen wij jou helpen?

Maak jij onderdeel uit van een groep die moeite heeft met het navigeren van een conflict? Vul dan hier het formulier in: http://www.stroomversnellers.org/conflictbemiddeling/ Houd er rekening mee dat de bemiddeling die wij aanbieden, niet geschikt is voor alle soorten conflicten. Op dit moment bieden we onder andere geen accountability process aan. 

Weet je niet zeker of je bij ons terecht kunt? Stuur gerust een mailtje met een een korte omschrijving van de organisatie en het conflict naar: weerstand@stroomversnellers.org. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.