De week tegen racisme wordt georganiseerd door Pakhuis de Zwijger en Comité 21 Maart.

Zo wordt er onder andere vanavond (20:00) door Dilani Butink, Myranda Hilhorst en Xiangxia van den Ham, aandacht besteed aan de relatie tussen adoptie, (de zoektocht naar) identiteit en racisme.

Woensdagavond komen historici en kunstenaars samen om te spreken over de doorwerking van het koloniale verleden op Aruba en de rol van verzetsstrijders als Virginia Dementricia. Ook wordt op deze avond, onder andere door Alydia Wever, Julien Ignacio en Francio Guadeloupe, nagedacht over de vraag hoe een herdenkingsjaar over het slavernijverleden op Aruba er uit kan zien.

En donderdagavond wordt onder begeleiding van Max de Ploeg en Chris de Ploeg, onderzocht hoe een sociale beweging kan worden opgebouwd, gericht op het stellen van eisen voor reparatie van koloniale schade richting het Globale Zuiden. Iedereen die actief is in anti-racisme, sociale-, milieu-, of vredesbewegingen wordt gevraagd om mee te denken over het ontwikkelen van een reparatiemanifest.

Bovenstaande (en vele andere) activiteiten vinden plaats in de aanloop naar de landelijke demonstratie tegen racisme aanstaande zaterdag 23 maart, 13:00 op de Dam. Met veel verschillende sprekers en Stroomversneller-trainer Joanna als moderator.

Ga voor het volledige weekprogramma naar de website van Pakhuis de Zwijger en voor informatie over de demonstratie aanstaande zaterdag, naar de website van Comité 21 maart.
Terug naar overzicht