Vivian

Vivian (zij/haar) houdt zich als zakelijk coördinator bezig met plannen, strategisch denken, fondswerving en verbinden. Zij heeft een brede interesse, van activistenwelzijn tot en met langetermijnstrategie, en het plannen van acties. Dit doet ze het liefst samen met anderen, en faciliterend voor de groep zoals bij XR, en eerder ook bij Milieudefensie, Both ENDS, en Greenpeace.

Zij gelooft in de kracht van een sterke en brede beweging. ''Als progressief Nederland moeten we keihard samenwerken voor systeemverandering, en steeds opnieuw durven dromen over wat er anders kan.''

BIG nr: Aut optio

Peter

Peter (hij/hem) is naast trainer, mede-oprichter van Stroomversnellers, en denkt graag mee over het winnen van campagnes, bewegingsopbouw, het opzetten van nieuwe organisaties en coalities, het gebruik van sociale media of het ontwerpen van effectieve protest-evenementen.

Peter heeft +25 jaar ervaring in het opzetten van campagnes rond bouwprojecten, fossiele brandstof en boskap. "Mijn drijfveer is mensen laten zien dat als je je goed organiseert en strategisch slim bent, je zelfs de machtigste tegenstanders op de knieën kunt krijgen." Peter werkt als organizer bij Milieudefensie.

Bob

Bob (hij/hem) is naast trainer, mede-oprichter van Stroomversnellers en was daarvoor al een leven lang actief in allerlei sociale bewegingen als actievoerder, organizer en tegenwoordig vooral als trainer en facilitator. Hij heeft onder meer gestreden in campagnes tegen racisme en vóór een leefbaar loon en een leefbare planeet voor iedereen. Want we zijn pas vrij als iedereen vrij is. Hij heeft jaren aan ervaring opgedaan in zowel politieke organisaties met vrijwilligers (Doorbraak) als binnen maatschappelijke organisaties met een kantoor vol betaalde krachten (FNV, Milieudefensie).

Bob is met Stroomversnellers begonnen omdat we als bewegingen sneller kunnen en moeten leren. Zodat we een wereld kunnen winnen waarin we willen leven.

Katrien

Katrien (zij/haar) is all-round trainer voor Stroomversnellers en heeft vanaf jongs af aan hart voor sociale bewegingen. Haar betrokkenheid voor een duurzamere en rechtvaardigere wereld ontstond
in de milieubeweging en tijdens het ondersteunen van ongedocumenteerde
vluchtelingen. "Als jonge milieuactivist in België had ik het geluk zelf veel training te krijgen van ervaren mensen want actievoeren leer je niet op school!"

Katrien startte als trainer in de jaren 2000 bij het Belgische "Vredesactie" waar ze honderden mensen klaarstoomde voor de massale acties van burgerlijke ongehoorzaamheid tegen kernwapens. In Nederland was ze vakbondsorganizer, ondersteunde ze arbeidsmigranten en stond ze aan de wieg van stadslandbouwprojecten.

Edwin

Edwin Grooters (hij/hem) is zo’n 10 jaar actief in de klimaatbeweging in Nederland. Hij heeft veel ervaring opgedaan met het organiseren van grassroots campagnes en acties bij o.a. Fossielvrij NL en Code Rood.

'Ik heb de afgelopen jaren verschillende organizing- en campagne-trainingen gevolgd bij o.a. 350.org, NEON en Ulex en heb mijzelf daardoor verder ontwikkeld als trainer. Ik vind het tof om via een workshop of training te laten zien hoe systeemverandering in de praktijk werkt en om activisten daarbij de juiste tools te bieden om machtsmisbruik effectief aan te pakken. Hierdoor kunnen we werken aan een eerlijkere wereld, want zoals Naomi Klein het zegt: ''To change everything, we need everyone'.'' De kennis en vaardigheden hiervoor leer je niet op school, daarom is het belangrijk dat trainings-organisaties zoals Stroomversnellers bestaan.'

Herman

Herman (hij/hem) is momenteel vooral betrokken bij activisme voor vluchtelingenrechten en tegen klimaatverandering, kernwapens en wapenhandel. Daarnaast woont hij al jaren in verschillende woongroepen met een leuke mix van idealisten en mensen die uit hun land hebben moeten vluchten of dakloos geraakt zijn. Hij deed ook onderzoek naar woongroepen in Nederland.

Vanuit zijn achtergrond als muziektherapeut heeft Herman ook vaardigheden in het omgaan met de groepsdynamiek. Die gebruikt hij graag om andere groepen te helpen hun eigen kracht te herontdekken en gebruiken.

Sara

Sara (zij/haar) houdt zich bij Stroomversnellers bezig met communicatie: van social media, de website, de nieuwsbrief en taalredactie tot fotografie, video-items en donateurswerving. Daarnaast maakt ze documentaires over sociale bewegingen in de meest ruime zin van het woord. Van het Occupy-protest dat zich in 2011 ontpopte tot een tentenkamp op het Beursplein in Amsterdam, tot een start-up die eerlijke ‘high end’ mode maakt van afval-textiel.

‘Mijn focus ligt op sociale verandering, bewustwording en processen van in- en uitsluiting. Met Stroomversnellers draag ik graag bij aan slagvaardigheid op het gebied van belangrijke thema’s als duurzaamheid/klimaatactivisme, demonstratierecht en de strijd tegen racisme, genderongelijkheid en kansenongelijkheid’.