Toolbox

Onze 'toolbox' bevat korte digitale handleidingen voor sociale bewegingen, met basiskennis over strategie en bewegingsopbouw, actievoeren en organizing. De toolbox vormt een goede basis voor de beginnende activist, maar blijft ook belangrijk voor de gevorderde veranderaar. We hebben onze toolbox ingedeeld in drie thema’s: 'organizing en strategie', 'faciliteren' en 'actievoeren'.

De meest actuele handleiding waar we veel mee werken is de handleiding 'weerbaarheid tegen online haat'. We raden altijd aan om deze handleiding niet op zichzelf te zien maar samen te laten gaan met een training op maat.

Organizing en strategie

Organizing is het organiseren van verzet en het nemen van leiderschap om het mogelijk te maken dat mensen de middelen die ze al hebben, gebruiken om sociale verandering af te dwingen.

Klik hier voor de downloads

Faciliteren

Wanneer je met je groep samenkomt om een aantal belangrijke beslissingen te nemen, is het essentieel dat dit proces goed wordt begeleid. Dat kan iemand uit de groep zijn of een extern iemand.

Klik hier voor de downloads

Actievaardigheden

Actievoeren kun je leren! Hieronder vind je verschillende pdf’s waarmee jij je skills kunt verbeteren om veilige en sterke acties te organiseren.

Klik hier voor de downloads