Radicaal-rechts regeerakkoord

Als vervolg op de 12 aanbevelingen aan sociale bewegingen die we deden na de verkiezingsuitslag vorig jaar (en onlangs opnieuw publiceerden), komen we met een nieuwe analyse: 12 risico’s voor NGO’s, actiegroepen en vakbonden die we verwachten op basis van het radicaal-rechtse regeerakkoord.

Dit radicaal-rechtse kabinet gaat, zonder overdrijven, de aanval openen op maatschappelijke organisaties en sociale bewegingen: een alarmerende ontwikkeling. Er is veel aandacht voor de vijandige houding van de formerende partijen richting media en democratische instituties, maar de druk op maatschappelijke organisaties is onderbelicht.

We roepen NGO’s, actiegroepen en vakbonden op zich bewuster te worden van de intenties van het nieuwe kabinet om een radicaal-rechts draaiboek te ontwikkelen, met een ontwrichtende impact op het democratisch speelveld en op maatschappelijke organisaties in brede zin. De blog is hieronder te downloaden.

Heb je naar aanleiding van de blog vragen over het onderwerp, wil je inzichten delen of heb je ondersteuning nodig bij het herijken van je organisatiestrategie, neem dan vooral contact op.

Een radicaal-rechts regeerakkoord: 12 risico’s voor NGO's, actiegroepen en vakbondenTerug naar overzicht