Stroomversnellers

Stroomversnellers is een collectief van activisten die graag hun kennis en ervaring inzetten om bewegingen die strijden voor ecologische en sociale rechtvaardigheid te ondersteunen. Dat doen we onder andere door het geven van workshops en (groeps)trainingen.

We ontwikkelen en organiseren workshops en trainingen waarvan wij merken dat er in verschillende groepen en bewegingen behoefte aan is.
Hieronder vind je daarvan een paar voorbeelden.

Daarnaast geven we trainingen en workshops aan jouw groep op basis van wat jouw groep nodig heeft om de samenleving beter te kunnen veranderen.

Workshops en trainingen voor individuen

Dit zijn leermogelijkheden voor sleutelfiguren binnen organisatie(s). Deze hebben bijvoorbeeld de rol van het faciliteren van bijeenkomsten en vergaderingen, het ontwikkelen van een nieuwe strategie of het veranderen van de interne cultuur.   

Staat jouw leervraag er niet bij? Bekijk dan ons overzicht met kennisbronnen. Wellicht kan één van onze hand-outs of een boekentip je verder helpen.

Workshops en trainingen voor groepen

Wil je dat jouw acties of demonstraties beter en veiliger te laten verlopen? Wil je de groepsdynamiek verbeteren? Of wil je de richting van jullie beweging samen vorm geven?

Een groepstraining kan jullie hier bij helpen. Wij kunnen jouw groep het beste helpen als jullie een duidelijke leervraag hebben.

Dit zijn enkele voorbeelden van groepstrainingen die wij geven:

  • >> actievaardigheden
  • >> bewegingsopbouw
  • >> groepsdynamiek
  • >> media en communicatie

  • >> organizing
  • >> storytelling
  • >> beter vergaderen / samen werken

Wij hebben gemerkt dat trainingen effectiever zijn als ze precies passen bij de leervraag van jouw groep. Dus als jullie je als groep verder willen ontwikkelen, kunnen we hiervoor samen een training ontwikkelen.

Dit doen we door eerst te bespreken wat er speelt in je groep en wat je wilt bereiken met de training. Wil je dat demonstraties beter en veiliger te laten verlopen? Wil je de groepsdynamiek verbeteren? Of wil de richting van jullie beweging samen vorm te geven?

Wil je een training aanvragen?

Vul het aanvraag formulier in, en we nemen contact op voor een gesprek.


Ik mocht deelnemen aan een workshop van de rondom ouderschap en activisme. Wat was dat fijn! De workshopleiders braken het ijs met humor en activiteiten, wat ervoor zorgden dat de groep in een mum van tijd contact met elkaar had.

Bezoeker Marxisme Festival

Met de hulp van Stroomversnellers zijn we in korte tijd gegroeid als collectief op het gebied van samenwerking. De trainers van Stroomversnellers hebben onze aandacht gericht op datgene waar we eerder geen ruimte voor maakten, zoals onze interne dynamiek. Door aandachtig te luisteren en het juiste advies te geven, hebben de trainingen van Stroomversnellers ons een stap verder gebracht in effectief en duurzaam samenwerken.

SMX Collective

Onlangs hebben we als studentenbeweging een training over besluitvorming gekregen. Dat was een leerzame dag waarbij we de vele verschillende kanten van faciliteren onder de loep hebben genomen. We hebben door de training beter leren inzien hoe besluitvormingsprocessen binnen onze eigen beweging verlopen en gereedschappen gekregen waarmee we onze vergaderingen kunnen verbeteren. Ook zijn we ons meer bewust geworden van interne machtsstructuren binnen onze eigen beweging en besteden we hier sindsdien meer aandacht aan. En dit alles werd ons bijgebracht op een speelse, interactieve manier waardoor het ondanks de grote hoeveelheid stof niet saai werd. Kortom, een geslaagde dag.”

studentenbeweging Humanities Rally