Stroomversnellers

Stroomversnellers is een collectief van activisten die graag hun kennis en ervaring inzetten om bewegingen die strijden voor ecologische en sociale rechtvaardigheid te ondersteunen. Dat doen we onder andere door het geven van workshops en (groeps)trainingen.

We ontwikkelen en organiseren workshops en trainingen waarvan wij merken dat er in verschillende groepen en bewegingen behoefte aan is.
Hieronder vind je daarvan een paar voorbeelden.

Daarnaast geven we trainingen en workshops aan jouw groep op basis van wat jouw groep nodig heeft om de samenleving beter te kunnen veranderen.

Workshops en trainingen voor individuen

Dit zijn leermogelijkheden voor sleutelfiguren binnen organisatie(s). Deze hebben bijvoorbeeld de rol van het faciliteren van bijeenkomsten en vergaderingen, het ontwikkelen van een nieuwe strategie of het veranderen van de interne cultuur.   

Staat jouw leervraag er niet bij? Bekijk dan ons overzicht met kennisbronnen. Wellicht kan één van onze hand-outs of een boekentip je verder helpen.

Workshops en trainingen voor groepen

Wil je dat jouw acties of demonstraties beter en veiliger te laten verlopen? Wil je de groepsdynamiek verbeteren? Of wil je de richting van jullie beweging samen vorm geven?

Een groepstraining kan jullie hier bij helpen. Wij kunnen jouw groep het beste helpen als jullie een duidelijke leervraag hebben.

Dit zijn enkele voorbeelden van groepstrainingen die wij geven:

  • >> actievaardigheden
  • >> bewegingsopbouw
  • >> groepsdynamiek
  • >> media en communicatie

  • >> organizing
  • >> storytelling
  • >> beter vergaderen / samen werken

Wij hebben gemerkt dat trainingen effectiever zijn als ze precies passen bij de leervraag van jouw groep. Dus als jullie je als groep verder willen ontwikkelen, kunnen we hiervoor samen een training ontwikkelen.

Dit doen we door eerst te bespreken wat er speelt in je groep en wat je wilt bereiken met de training. Wil je dat demonstraties beter en veiliger te laten verlopen? Wil je de groepsdynamiek verbeteren? Of wil de richting van jullie beweging samen vorm te geven?

Wil je een training aanvragen?

Vul het aanvraag formulier in, en we nemen contact op voor een gesprek.