Stroomversnellers

VACATURE / OPDRACHT: projectcoördinator “inclusiviteit & nieuw bestuur” (8 à 10 uur per week)

Help jij Stroomversnellers bij het opzetten van een nieuw bestuur en het bevorderen van een meer inclusieve organisatie? Trainerscollectief Stroomversnellers is een kleine organisatie met grote ambities. We ondersteunen sociale bewegingen, van grassroots actiegroepen tot NGO’s,met trainingen, facilitatie en strategisch advies. Van organisatieontwikkeling, actietraining tot spreken in het openbaar, ‘train de trainers’ en gesprekscampagnes. Hiermee werken we aan sterke sociale bewegingen die een rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenleving dichterbij weten te brengen. Sinds 2013 hebben we duizenden mensen getraind uit o.a. bewegingen voor klimaatrechtvaardigheid, antiracisme, trans- queer en vrouwenrechten, woonrechten en democratisering van onderwijs.

Ons kernteam bestaat uit vijf (deels) betaalde krachten, daarnaast zitten er een tiental mensen in onze trainerspool en hebben we een breed internationaal netwerk van bevriende trainers.

We zoeken een projectcoördinator om een nieuw bestuur op te richten en ons te helpen een inclusievere en meer diverse organisatie te worden.

Wat ga je doen?

– Meehelpen onze organisatie te versterken door het uitdenken van een nieuwe structuur en het werven van een raad van advies en een nieuw bestuur.

– Een langetermijnplan opstellen om de organisatie inclusiever en diverser te maken, en de eerste stappen in de uitvoering daarvan zetten.

Wie zoeken we?

– Je bent overtuigd van het belang van sterke progressieve sociale bewegingen en wil daar via Stroomversnellers aan bijdragen.

– Je hebt ervaring met kleine ideële organisaties en het verbeteren van hun organisatiestructuur.

– Je hebt een goed netwerk binnen progressieve sociale bewegingen, en affiniteit met trainingen.

– Je hebt ervaring met organisaties waarin mensen met diverse achtergronden (qua o.a. klasse, cultuur, etniciteit, gender) gelijkwaardig samenwerken en duidelijke ideeën over hoe organisaties inclusiever kunnen worden.

– Je hebt ervaring met het werken met vrijwilligers en met een bestuur.

– Kennis van de zakelijke kant van stichtingen.

– Je bent beschikbaar op vrijdagen (onze vaste vergaderdag).

– Je bent beschikbaar vanaf 7 februari 2022.

Wat bieden we?

– Een contract / opdracht van zes maanden voor 8 à 10 uur per week, met mogelijkheid tot verlenging (afhankelijk van de financiële situatie). In overleg is werken op basis van een zzp overeenkomst eveneens mogelijk.

– Een uurloon van €12,- bruto per uur, 8% vakantiegeld en betaalde vakantiedagen. In ons team wordt iedereen gelijk betaald.

– De mogelijkheid bij te dragen aan sterke sociale bewegingen.

– Een inspirerend netwerk van bevlogen trainers, activisten en organizers.

– Ruimte voor eigen inbreng.

– Vrijheid om een deel van je tijd zelf in te delen.

– Een werkplek in Amsterdam. Stroomversnellers weet dat een divers team tot betere resultaten leidt en wil een afspiegeling zijn van de bewegingen met wie we samenwerken. We nodigen daarom nadrukkelijk mensen uit met een ander profiel dan witte middenklasse hetero cis-mannen. Deze opdracht / baan is (bij voorkeur) te combineren met onze vacature voor intern coördinator. Als je dit wil, geef dit dan aan in je sollicitatie.

Reageren kan tot en met 18 januari 2022 met een CV en korte motivatiebrief (max. 1 A4) naar sollicitatie@stroomversnellers.org Voor meer informatie kan je contact opnemen met Peter Polder: peter@stroomversnellers.org Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 januari 2022, tussen 10:00 en 16:00 in Amsterdam.

Meer informatie over wie we zijn en wat we doen vind je op: www.stroomversnellers.org