Stroomversnellers

VACATURE / OPDRACHT: intern coördinator (8 à 10 uur per week)

VACATURE / OPDRACHT: intern coördinator (8 à 10 uur per week)

Help jij ons trainerscollectief verder groeien?

Trainerscollectief Stroomversnellers is een kleine organisatie met grote ambities. We ondersteunen sociale bewegingen, van grassroots actiegroepen tot NGO’s, met trainingen, facilitatie en strategisch advies. Van organisatieontwikkeling, actietraining tot spreken in het openbaar, ‘train de trainers’ en gesprekscampagnes. Hiermee werken we aan sterke sociale bewegingen die een rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenleving dichterbij weten te brengen. Sinds 2013 hebben we duizenden mensen getraind uit o.a. bewegingen voor klimaatrechtvaardigheid, antiracisme, trans- queer en vrouwenrechten, woonrechten en democratisering van onderwijs. Ons kernteam bestaat uit vijf (deels) betaalde krachten, daarnaast zitten er een tiental mensen in onze trainerspool en hebben we een breed, internationaal netwerk van bevriende trainers.

Voor ons kernteam zijn we op zoek naar een intern coördinator die de werkplanning en vergaderingen begeleidt, een deel van de personeelszaken op zich neemt, en ondersteunt bij allerhande praktisch regelwerk.

Wat ga je doen?

– De planning van ons kernteam voorbereiden (volgens de scrum-methode) en in de gaten houden.

– Onze kernteam vergaderingen faciliteren.

– Een deel van personeelszaken op je nemen.

– Zorg dragen voor een gezonde werksfeer in ons kleine team.

– Ondersteuning bieden bij allerlei praktisch regelwerk.

Wie zoeken we?

– Je bent overtuigd van het belang van sterke progressieve sociale bewegingen en wil daar via Stroomversnellers aan bijdragen.

– Je hebt ervaring met het coördineren van kleine ideële organisaties.

– Je kan makkelijk overzicht houden, realistisch plannen en structuur aanbrengen (kennis van scrummen is een pré).

– Je vindt het leuk vergaderingen te faciliteren en durft iedereen bij de les te houden.

– Je hebt oog voor het welzijn van medewerkers en vrijwilligers en weet wat je kan doen om dat te behouden en te verbeteren.

– Je hebt enige kennis over de formele kant van begeleiding bij ziekte of kan je die snel eigen maken.

– Je bent een aanpakker.

– Kennis van de zakelijke kant van stichtingen is een pré.

– Je bent beschikbaar op vrijdagen (onze vaste vergaderdag).

– Je bent beschikbaar vanaf 7 februari 2022.

– Je hebt interesse om langer dan zes maanden bij Stroomversnellers te blijven werken.

Wat bieden we?

– Een contract van zes maanden voor 8 à 10 uur per week, met mogelijkheid tot verlenging (afhankelijk van de financiële situatie). In overleg is werken op basis van een zzp overeenkomst eveneens mogelijk.

– Een uurloon van €12,- bruto per uur, 8% vakantiegeld en betaalde vakantiedagen. In ons team wordt iedereen gelijk betaald.

– Een inspirerend netwerk van bevlogen trainers, activisten en organizers.

– Ruimte voor creatieve inbreng en het opzetten van eigen projecten.

– Vrijheid om een deel van je tijd zelf in te delen.

– Een werkplek in Amsterdam.

Stroomversnellers weet dat een divers team tot betere resultaten leidt en wil een afspiegeling zijn van de bewegingen met wie we samenwerken. We nodigen daarom nadrukkelijk mensen uit met een ander profiel dan witte middenklasse hetero cis-mannen. Deze opdracht / baan is (bij voorkeur) te combineren met onze vacature voor projectcoördinator. Als je dit wilt, geef dit dan aan in je sollicitatie.

Reageren kan tot en met 18 januari 2022 met een CV en korte motivatiebrief (max. 1 A4) naar sollicitatie@stroomversnellers.org

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Peter Polder: peter@stroomversnellers.org Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 januari 2022, tussen 10:00 en 16:00 in Amsterdam.

Meer informatie over wie we zijn en wat we doen vind je op: www.stroomversnellers.org