Stroomversnellers

Vacature: bestuurslid

Word jij penningmeester bij Stroomversnellers? 

Geloof jij net als wij, dat NGO’s en actiegroepen door slimme campagnes de wereld democratischer, inclusiever, duurzamer en socialer kunnen maken?

Stroomversnellers is een kleine ambitieuze organisatie die progressieve organisaties  ondersteunt met trainingen en advies. We vergroten de impact van van sociale bewegingen. Sinds 2013 hebben we duizenden maatschappelijke organizers, activisten en campaigners getraind in onder andere strategie, bewegings- en organisatieopbouw, vergadertechnieken, communicatie, actievaardigheden en duurzaam activisme. Ons 7-koppig team ondersteunt 15 trainers bij hun werk. 

We groeien als organisatie. Nu vormen de teamleden nog het bestuur. Vanaf de zomer 2023 willen we overstappen naar een extern bestuur. En daarom zoeken we jou. 

Bestuurservaring bij soortgelijke kleine non-profit organisaties of een sociale onderneming is een pré. 

We zoeken een onbezoldigd actief meewerkend bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) die ons team kan ondersteunen, de organisatie-strategie bewaakt, mee kan denken en het werkgeverschap van onze teamleden op zich neemt. De tijdsinvestering is gemiddeld een dag in de maand.

Wat we bieden is onkostenvergoeding en de kans om bij te dragen aan het ondersteunen van een brede diversiteit aan progressieve organisaties. 

Stroomversnellers weet dat een divers team tot betere resultaten leidt en wil een afspiegeling zijn van de bewegingen met wie we samenwerken. Daarom moedigen we nadrukkelijk mensen van kleur, vrouwen, trans personen, non-binaire personen of mensen uit andere gemarginaliseerde posities uit om te reageren op deze vacature.

Nog vragen? Neem contact op met  peter@stroomversnellers.org   

Enthousiast geworden? Reageren kan tot 14 juni. Mail je sollicitatie en cv naar sollicitatie@stroomversnellers.org

www.stroomversnellers.org of vind ons op linkedin, instagram, twitter en facebook.