Stroomversnellers

Stroomversnellers zoekt:

Nieuwe actietrainers om bewegingen sterker te maken.

Meer en meer groepen die opkomen voor een beter wereld gebruiken burgerlijke ongehoorzaamheid als een tactiek om de normale gang van zaken te verstoren en druk uit te voeren. Denk maar aan scholieren en studenten die staken voor  klimaatrechtvaardigheid tot grassroots-groepen die straten bezetten en blokkades houden bij bijvoorbeeld infrastructuur van de fossiele industrie.  Deze tactieken vereisen vaak training zodat deelnemers zich voorbereid en veilig voelen om deel te kunnen nemen. 

De laatste jaren heeft Trainerscollectief Stroomversnellers meer dan duizend mensen uit verschillende bewegingen actietraining gegeven. Omdat we merken dat de vraag naar actietrainingen groeit, willen we nieuwe mensen opleiden om ook zélf actietrainingen te kunnen geven voor de groepen waarin ze actief zijn. Hoe meer mensen anderen kunnen voorbereiden op actie, hoe sterker bewegingen voor sociale en ecologische rechtvaardigheid worden!

Doe jij mee?

Wat gaan we doen?

– We organiseren een volle dag een “train-the-trainer” waarin je van onze meest ervaren actietrainers principes en werkvormen leert waarmee je  zelf een actietraining kan opbouwen en geven
– We begeleiden je achteraf bij het geven van je (eerste) actietrainingen
– De train-the-actietrainer maakt deel uit van een uitgebreider leertraject om bewegingstrainer te worden. Als je over meer onderwerpen dan enkel actievoeren training wil geven, kan je je achteraf voor het hele traject aanmelden

Ben jij de persoon die we zoeken?

– Je hebt ervaring met acties voor een sociale en ecologische rechtvaardigheid
– Je vindt het belangrijk dat bewegingen leren en sterker worden
– Je bent actief in een groep die mensen mobiliseert voor escalerende acties en/of burgerlijke ongehoorzaamheid, die baat heeft bij actietrainingen
– Je geeft al actietrainingen of je wil het in de toekomst gaan doen

Hoeveel kost het?

De training en coaching zijn in principe gratis, omdat we fondsen hebben gevonden om dit mogelijk te maken. We missen echter nog een bedrag van rond de €1000. Het zou daarom fijn zijn als -wie dat kan- een bedrag doneert voor deelname (suggestie: tussen de €10 en €80). Dit maakt het mogelijk de training gratis te houden voor wie dit geld niet kan missen.

Voor de deelnemers die gestuurd worden door vanuit een organisatie met een jaarbudget hoger dan 500.000 euro gelden andere tarieven. Meer informatie hierover op aanvraag.

Praktisch

– De train-the-actietraining vindt plaats op 11 januari in Amsterdam.
– De coaching bij je eigen actietrainingen gebeurt in de daarop volgende maanden.
– Aanmelden kan door onderstaande formulier in te vullen voor 5 december. Uiterlijk op 15 december hoor je of je kan deelnemen. Er word een selectie van deelnemers gemaakt. Probeer het onderstaand formulier dan ook zo volledig mogelijk in te vullen.


Selectie formulier Train de Actie Trainer


Deze training is mede mogelijk gemaakt door Guerilla Foundation