Stroomversnellers

Stickers Plakken is niet Genoeg 

Waarom we organizers nodig hebben voor echte verandering.  

Eindelijk! Na het jarenlang te hebben moeten doen met vooral boeken en verhalen uit de Verenigde Staten, is er nu een boek over organizing van Nederlandse bodem. Job van Assem en Sandra Ball van Lowlander Project – de school voor organizing – interviewden Nederlandse organizers over hun ervaringen. Deze verbinden ze aan de zes hoofdingrediënten voor een goede organizing campagne: macht, strategie, verhalen vertellen, relaties bouwen, structuur en groepscultuur. 

Organizing is de methode om meer mensen intensiever bij je campagne te betrekken. Niet enkel een keer mee demonstreren, een petitie tekenen of vrijwilligerswerk doen; organizers werken aan het opzetten van sterke teams en gedeeld leiderschap. Kortom, mensen aanzetten om echt het verschil te gaan maken. 

Waar we het tot nu toe altijd moesten doen met inspirerende, maar ook zeer andere contexten van de amerikaanse burgerrechtenbeweging en verkiezingscampagnes, zijn er nu Nederlandse verhalen. Zoals bijvoorbeeld over het Woonprotest, de schoonmakers stakingen, Stem op een Vrouw en de Nederlandse anti-racisme bewegingen. Hiermee wordt het veel beter voorstelbaar wat organizing in Nederland teweeg kan brengen. Want organizing is in opkomst in Nederland; steeds meer organisaties starten er mee en nemen organizers aan. 

Wil je overtuigd worden waarom een goede campagne gebaseerd moet zijn op het vak en de methode van organizing, dan raden wij je dit boek van harte aan. Dankzij dit boekje kun je nu ook in jouw organisatie het gesprek starten over wat organizing is. Wij kijken uit naar een dikker boek. 82 pagina’s is niet genoeg!

Voor 15 euro te bestellen op lowlanderproject.nl