Stroomversnellers

Wil je een bijeenkomst organiseren die bruist van de goede idee├źn, waar betrokkenen nieuwe energie van krijgen of waar je dat lastige probleem kan oplossen met een eensgezind besluit? Dan is goede facilitatie een must. Wij kunnen je hierbij helpen op twee manieren: door jou te trainen in het faciliteren en een programma samen te stellen of door je te koppelen aan een door ons getrainde facilitator met het juiste profiel voor jouw bijeenkomst. 

In beide gevallen zullen we samen de volgende cruciale vragen beantwoorden: Wie gaan er op de bijeenkomst zijn, en hoe gaan we ze voorbereiden? Wat is het doel van de bijeenkomst voor de organisatie en voor de deelnemers? Wat zijn mogelijke uitkomsten en vervolgstappen? Op basis van de antwoorden kijken we wat dat betekent voor de facilitatie en de logistiek en maken vervolgens samen een programma-ontwerp. Wij brengen daarbij veel creativiteit en ervaring in met allerlei werkvormen en methodes die een bijeenkomst boven het niveau van een normale vergadering uittillen. 

Wanneer jij zelf gaat faciliteren zullen we verschillende situaties met je doorspreken of oefenen die relevant zijn voor de bijeenkomst die jij zult faciliteren. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen en reageren op verschillende groepsdynamieken, (kleine) conflicten in de juiste richting sturen en ervoor zorgen dat de aandacht hoog blijft. Bijvoorbeeld door onderdelen bondig in te leiden en af te sluiten, op het juiste moment pauzes in te lassen en energizers te gebruiken. 

Wanneer je een facilitator zoekt zetten wij je vraag uit onder de door ons opgeleide facilitatoren. Ieder van hen is goed in staat om verschillende soorten bijeenkomsten te begeleiden of om als ‘voorzitter’ op te treden. Zij zorgen er voor dat alle deelnemers op een gelijkwaardige manier aan het woord komt, dat de onderdelen binnen de tijd blijven en er een goede sfeer ontstaat, en blijft, waarin iedereen de ruimte voelt om actief bij te dragen.