Stroomversnellers

Hoe zet je het ‘Race-Class Narrative’ en huis-aan-huis gesprekken effectief in?

Twee miljoen mensen stemden bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen op een extreemrechtse partij. Progressieve organisaties zetten zich opvallend weinig in om de kiezers van deze partijen, terug te winnen. In deze pop-up workshop geven we uitleg over twee campagne methodes om dit te doen. We richten ons op campaigners, organizers en activisten die zich bezighouden met anti-racisme en vluchtelingen, en iedereen die wil werken aan een brede linkse beweging. 

In het eerste deel van de pop-up workshop geeft campagnestrateeg Sybren Kooistra uitleg over het Race Class Narrative. Dit is een  in de VS ontwikkeld en getest narratief dat gebruikt werd om Trump stemmers terug te winnen. Het laat zien hoe extreemrechts racistische en xenofobe ideeën koppelt aan de angst voor economische achteruitgang. Hierdoor worden mensen gemanipuleerd om tegen hun eigen belangen, en die van hun medeburgers, te stemmen. Het Race Class Narrative biedt een alternatief verhaal waarbij het bouwen van  solidariteit tussen de verschillende raciale groepen binnen de werkende klasse centraal staat. 

In het tweede deel gaat Stroomversnellers trainer en organizer Peter Kodde in op het voeren van een effectieve campagne van huis-aan-huis gesprekken. We bespreken bewezen methodes en de do’s en don’ts van een overtuigend huis-aan-huis gesprek. Daarnaast bespreken strategieën om een groot netwerk van vrijwilligers op te zetten die een dergelijke campagne kunnen dragen. 

Wanneer: Maandag 30 mei 19:30-21:00 uur (aanmelden kan tot 23 mei)

Locatie: online 

Kosten: €45 normaal tarief / €8,50 grassroots solidariteitsprijs