Stroomversnellers

Geef je op voor één van de trainingen voor activisten bij Ulex in Spanje!

Ben jij actief in een beweging voor een duurzame, gelijkwaardige en rechtvaardige wereld? Wil jij samen met een internationale groep gelijkgestemden leren hoe je de impact en veerkracht van je beweging kan vergroten? Geef je dan op via Stroomversnellers op voor één van de internationale trainingen van ULEX in de Spaanse Pyreneeën.

Waarom?

Voortrazende klimaatverandering, racisme, ongelijkheid, de groei van extreem rechts, bestaansonzekerheid,… de uitdagingen waar sociale bewegingen die opkomen voor een duurzame, gelijkwaardige en eerlijke wereld voor staan zijn immens. Hoe bouw je dan een gezonde en krachtige beweging die impact heeft? Dat leer je niet op school. En ook in de dagelijkse hectiek van sociale bewegingen kom je vaak niet aan (dieper) leren toe.

Naast de trainingen van Stroomversnellers zelf bieden we daarom nu ook trainingsplekken aan bij onze internationale partner ULEX. Samen met activisten uit verschillende landen en culturen deel je ervaringen en leer je over veerkrachtige en impactvolle bewegingen op een prachtige plek in de Spaanse Pyreneeën.

Wat?

ULEX biedt trainingen aan activisten over impactvolle en veerkrachtige bewegingen.
Mensen die in het verleden hebben deelgenomen aan ULEX trainingen waardeerden het enorm om gedurende een langere periode te kunnen leren en reflecteren, samen met een inspirerende internationale groep en dat op een prachtige plek in de natuur.

Dit najaar kunnen in totaal 10 mensen via Stroomversnellers gratis deelnemen aan de volgende trainingen:

Data   Naam van training
10 t/m 18 september 2022  Regenerative Activism for BIPOC Organisers and Activists
17 t/m 25 september 2022  Integral Activist Training
22 t/m 30 oktober 2022  Strengthening the Ecology of Social Movements
6 t/m 13 november 2022  Strategy Training & Framing and Narrative Training
19 t/m 28 november 2022  Regenerative Activism: Sustainable Organising

Hoe?

Wil je graag deelnemen aan één van de hierboven vermelde trainingen? Geef je dan z.s.m. op via de aanmeldknop hieronder.

Na aanmelding zullen wij een selectie maken op basis van je profiel en motivatie. We geven voorrang aan mensen die doorgaans een gemarginaliseerde positie in de samenleving krijgen en wier deelname de grootst mogelijke impact kan hebben voor de beweging waar ze uit komen.

Dankzij het partnerschap van Stroomversnellers met ULEX en financiering van de EU via Erasmus+ zijn de trainingen en je vervoer erheen volledig gratis. Je moet wel zelf je reiskosten voorschieten en declareren bij Erasmus+. Verzoek om zo veel als mogelijk duurzame reisopties (over land) te kiezen.


Let op! De trainingen zijn in het Engels. De locatie is helaas nog niet goed toegankelijk voor mensen met fysieke beperkingen. Neem bij twijfel contact op met Ulex.